лазерно-естетичної медицини, косметології та пластичної хірургії

Адреса клініки: Україна, м.Миколаїв, вул.Бузника 14
Пн-Сб: 10:00-18:00, Вс: - выходной.
/ Новости / Як повернути ідеальний живіт після кесаревого розтину

Новости

Як повернути ідеальний живіт після кесаревого розтину

Народження дитини — суттєвий стрес для організму кожної жінки. Після пологів він перебудовується, змінюється гормональне тло. І фігура, як відомо, також. Візуальні зміни особливо актуальні для тих випадків, коли розродження здійснювалося шляхом кесаревого розтину.

На животі жінки залишається результат такої операції — хірургічний шрам. Хоча лікарі й намагаються розміщувати його максимально низько, він все одно помітний та спотворює красу тіла жінки. Неприємне “доповнення” до грубого шраму — розтяжки й “фартух”, утворений внаслідок наявності надлишків шкіри.

Сучасна пластична хірургія здатна повернути молодим матусям впевненість у своїй красі. Допомагає у цьому абдомінопластика, простіше кажучи – підтяжка живота. Операція проводиться під загальним чи комбінованим наркозом.

Під час такого хірургічного втручання видаляються надлишки шкіри, зайві жирові відкладення, а сам шов перетворюють на гладкий і непомітний. Але оскільки йдеться про повторну травматизацію ділянки шкіри живота, вдале проведення абдомінопластики потребує дотримання певних умов.

Варто відзначити, що згадана операція дозволяє позбутися таких неприємних естетичних вад, як:

  • диспропорційність фігури;
  • надлишок шкіри;
  • “випнутий” живіт;
  • пупкова грижа;
  • діастаз (розходження м’язів передньої стінки живота).

Абдомінопластика розв’язує проблему пацієнток, у яких після кесаревого розтину утворився втягнутий рубець і спотворився контур живота. Причиною формування такого рубця можуть стати зміни гормонального фону або індивідуальні особливості організму, які впливають на відновлювальні здатності шкіри.

Кому показана абдомінопластика

Під час вагітності живіт жінки збільшується в кілька разів, еластичні волокна розриваються й після кесарева не відновлюються, а пупок переміщується на інше місце. Підтяжка живота допомагає позбутися асиметрії та повернути його на своє місце.

Тож операція показана пацієнткам, які хочуть повернути привабливий вигляд живота, спотворений після пологів. Після проведеного оперативного втручання надлишки шкіри разом із “неправильним” рубцем видаляються, форма живота відновлюється.

Також абдомінопластика допоможе й у тому випадку, якщо виникло усунення пупка, сформувалося провисання шкіри та з’явилися розтяжки.

Ще одна категорія пацієнток, які потребують проведення абдомінопластики, — це жінки, які страждають від пупкової грижі.

Як було зазначено раніше, проведення абдомінопластики потребує дотримання певних умов. Насамперед — розуміння відновлювальних спроможностей організму. Тож не варто поспішати з рішенням про пластику живота.

Жінка повинна розуміти, що на відновлення шкіри та м’язів живота після проведення кесаревого розтину потрібен як мінімум 1 рік. Тобто не потрібно планувати підтяжку живота раніше цього терміну.

Крім того, для повторного хірургічного втручання вага пацієнтки має бути нормальною і стабільною: від цього залежить, яким буде результат.

Хід операції

  1. Під час абдомінопластики хірург виконує горизонтальний розріз у ділянці зони бікіні.
  2. Після чого здійснюється реалізація поставлених завдань:
  • формується правильний пупок,
  • коригуються контури тіла,
  • січуться надлишки шкіри на цій ділянці живота і так званий “фартух”.
  1. У середньому операція триває 2 години.
  2. Строк відновлювання становить від 1 до 5 днів (усе залежить від особливостей організму пацієнтки).
  3. Реабілітація триває від 1 до 2 місяців.

Найскладнішим періодом хірурги називають перші 2 доби після операції. У цей час жінка може відчувати нудоту та біль, надмірну напруженість м’язів живота. Після того, як ці симптоми зникнуть, лікарі можуть дозволити пацієнтці потроху вставати та ходити, але уникати різких рухів.

Реабілітація

У реабілітаційний період необхідно використовувати спеціальну компресійну білизну. Протягом кількох тижнів після операції передбачене повне виключення фізичних навантажень.

Крім того, пацієнтці призначають декілька апаратних та косметологічних процедур, адже після операції на шкірі залишається незначний рубець, який також потрібно максимально розгладити.

Застереження та протипоказання до проведення процедури

Якщо ви вирішили зробити абдомінопластику, обов’язково проконсультуйтеся з лікарем щодо доцільності операції та можливих ризиків, якщо маєте наведені нижче захворювання

  • цукровий діабет;
  • проблеми зі згортанням крові;
  • наявність онкопатологічних чи інфекційних процесів, які перебувають у гострій формі;
  • загострення хронічних захворювань.

Якщо ви все ще годуєте дитину грудьми, також обов’язково порадьтеся з лікарем!

Абдомінопластика у медцентрі “Златадерма”

У клініці “Златадерма” працюють справжні фахівці своєї справи з багаторічним досвідом успішної роботи. Наші хірурги — найкращі лікарі Миколаєва, яких знають та поважають і поза межами міста.

Наші пацієнти залишаються задоволені результатом та рекомендують наших спеціалістів рідним, друзям та знайомим. Сучасне обладнання допомагає нам проводити операції на найвищому рівні з мінімальними ризиками!

Для запису на консультацію до пластичного хірурга можна зателефонувати до нашого медцентру за номерами, вказаними на сайті. Або залишити онлайн-заявку в чаті (у нижньому правому кутку вебсторінки). Після цього з вами зв’яжуться наші адміністратори, щоб уточнити деталі візиту.

Також можливий запис під час особистого візиту до медичного центру: просто повідомте, коли саме вам буде зручно відвідати лікаря.

Уся інформація щодо послуг, цін, графіка роботи нашого медичного закладу, а також відомості про лікарів та відгуки пацієнтів розміщена на сайті клініки “Златадерма”.

медичний центр Златадерма
Ми в соцмережах
Способи оплати
Этот сайт использует куки-файлы и другие технологии, чтобы помочь вам в навигации, а также предоставить лучший пользовательский опыт, анализировать использование наших продуктов и услуг, повысить качество рекламных и маркетинговых активностей.
Принять
Политика конфиденциальности